Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: ۳۳۲ هکتار از مراتع استان در پی آتش‌سوزی‌های نیمه خرداد ماه طعمه حریق شد که ۳۲ هکتار از آن از اراضی جنگلی اراک بوده و ۴۳۲ میلیون تومان خسارت را در بخش جنگلی به همراه داشته است. ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۷ استانها مرکزی نظرات - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، فروردین ماه امسال شاهد حجم بالایی از نزولات آسمانی در سراسر کشور بودیم به طوری که در بسیاری از استان‌ها حجم بالای بارش‌ها سبب وقوع سیل شد که استان مرکزی هم مستثنی از این بارش‌ها نبود و بسیاری از سدها و بندهای استان به دنبال این بارش‌ها سرریز کرده و شاهد افزایش حجم آب‌های زیرزمینی در استان بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجم بالای بارش‌ها سبب شد تا پوشش گیاهی غنی را در سطح مراتع استان شاهد باشیم که همین پوشش گیاهی گسترده رفته رفته با گرم شدن هوا و شروع فصل گرما خطر بروز آتش‌سوزی را افزایش داده و گیاهان خشک با حجم پوشش بالا به سان مخزن بنزینی عمل می‌کنند که با کوچک‌ترین جرقه‌ای می‌توانند خسارات بالایی را به همراه داشته باشند.

در ایام نیمه خردادماه با بالا رفتن دمای هوا شاهد چند فقره آتش سوزی در سطح استان بودیم که عمده آنها در شهرستان های ساوه، اراک و زرندیه اتفاق افتاد.

در این باره مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آتش سوزی‌هایی که در استان اتفاق افتاده است اظهار داشت: در ایام نیمه خردادماه، آتش سوزی ها در سطح شهرستان ها به ویژه شهرستان های ساوه، زرندیه و اراک افزایش یافت، در شهرستان ساوه حدود 250 هکتار، در شهرستان زرندیه حدود 50 هکتار و در اراک هم پارک جنگلی فدک دچار آتش سوزی شد که دو روز شاهد حریق در این محدوده بودیم.

عبدالحسین محمدی افزود: در این پارک جنگلی روز 18 خردادماه شاهد 30 هکتار آتش سوزی و در 19 خردادماه هم با وجود حضور نیروهای منابع طبیعی در محل مربوطه، باز شاهد آتش سوزی در 2 هکتار از این اراضی بودیم.

وی تصریح کرد: موضوعی که در سطح استان به ویژه شهرستان های اراک، خنداب، خمین و شازند برای ما نگرانی ایجاد کرده، احتمال بالای آتش سوزی در مراتع این مناطق است چراکه بارندگی خوبی داشته اند و مستعد آتش سوزی هستند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی بیان کرد: از این رو تمام دهیاران، مردم ساکن در روستاها، شوراها، پایگاه های بسیج، سازمان‌های مردم‌نهاد و دستگاه های اجرایی باید کمک کنند، چراکه این پوشش گیاهی غنی حکم پخش بنزین در این ایام را دارد.

محمدی ادامه داد: آتش سوزی های امسال نسبت به سال گذشته افزایش داشته است، سال گذشته 128 هکتار آتش سوزی را در قالب 26 فقره آتش سوزی در کل سال داشتیم، اما امسال تاکنون 7 فقره آتش‌سوزی داشتیم که 332 هکتار را دچار حریق کرده و ناشی از پوشش گیاهی غنی است.

وی با اشاره به تمهیدات انجام شده برای جلوگیری از این آتش سوزی ها عنوان کرد: تمام نیروهای منابع طبیعی به صورت 24 ساعته آماده باش هستند و تلفن 1504 منابع طبیعی آماده تحویل گزارش های مردمی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با اشاره به میزان خسارت های وارده افزود: برای آتش سوزی‌هایی که در بخش مراتع اتفاق افتاده هنوز برآورده خسارت انجام نشده، چراکه خسارت‌ها در این زمینه از پیش تعیین شده نیست.

محمدی تصریح کرد: اما در بحث جنگل‌کاری، خسارت‌ها مشخص است و به ازای هر هکتاری که دچار حریق شود، 13 میلیون و 500 هزار تومان خسارت برآورد می شود.

عامل انسانی در وقوع 95 درصد از آتش سوزی‌ اراضی ملی در استان سمنان دخیل استتمهیدات لازم برای پیشگیری از آتش سوزی اراضی ملی در استان سمنان اندیشیده شودآتش سوزی مراتع جنگلی روستای «گله جار» ایلام نیازمند کمک مردم است

50 هکتار از مراتع زرندیه طعمه حریق شد

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری زرندیه هم در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آتش سوزی ها در شهرستان ساوه گفت: راس ساعت 11 روز 15 خردادماه، گزارشی از بروز حریق داشتیم. به سبب بعد مسافتی که بود ساعت 12 به محل بروز حادثه رسیدیم و تا ساعت 16:30 هم فعالیت برای اطفاء حریق ادامه داشت.

خرمشاهی افزود: در پی این آتش سوزی حدود 50 هکتار از اراضی مراتع که به صورت کوهستانی و صعب العبور بود دچار حریق شد، علی رغم اینکه خودروهای آتش نشانی و معمولی قابلیت عبور از این نقاط صعب العبور را نداشتند، اما به وسیله تراکتور با ایجاد آتش بر توانستیم خط آتشی را که حدود 3 روستا را درگیر کرده بود خاموش کنیم.

وی تصریح کرد: هنوز خسارت وارده برآورد نشده، اما این آتش سوزی در روستاهای موسی لو، راحتلو و احمدآباد آدینه‌لو اتفاق افتاده بود که این روستاها در واقع به سمت کرج اشراف دارند.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری زرندیه بیان کرد: علت آتش سوزی هم به احتمال زیاد از سوی توریست هایی بود که در ایام تعطیلی در این منطقه حضور پیدا کرده بودند.

250 هکتار از مراتع ساوه در شعله های آتش سوخت

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه هم در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آتش‌سوزی‌ها در این شهرستان گفت: متاسفانه در روزهای 15، 16 و 17 خردادماه به ترتیب شاهد 3 فقره آتش سوزی در مراتع شهرستان ساوه بودیم، این آتش سوزی‌ها شامل 100 هکتار در یکی از روستاها از توابع بخش مرکزی، 15 هکتار در مراتع اطراف سد ساوه و حدود 130 تا 140 هکتار در مراتع روستاهای رازین و جمشید آباد از توابع بخش مرکزی می شود.

پوریا حسن پور ادامه داد: این آتش سوزی ها اکثرا به سبب عدم رعایت و درنظر داشتن نکات ایمنی توسط افراد رخ داد که با حضور نیروهای منابع طبیعی، بخشداری ها، محیط زیست، سازمان های مردم نهاد و اهالی مناطق اطفاء شد.

وی عنوان کرد: در مجموع حدود 250 هکتار مرتع در این شهرستان دچار حریق شد، برآورد خسارت قطعی هنوز کامل نشده و کارشناسان مربوطه درحال بررسی مطلوب بودن پوشش گیاهی هر منطقه هستند.

انتهای پیام/ش

R41371/P/S6,73/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۳۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب سازه‌های بتونی غیر مجاز و آزاد سازی سواحل شهرستان نور

روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ساری اعلام کرد: براساس دستور دادستان محترم پیرو اخطار شفاهی دوم اردیبهشت ماه و برداشت سازه‌های متحرک مورخ پنجم اردیبهشت در خصوص ساماندهی سواحل حوزه شهرستان نور در حریم ۶۰ متری و اراضی مستحدثه ملی توسط کارشناسان اداره در امور ساحل، نیروی یگان حفاظت، نیرو‌های حفاظتی سرجنگلبانی رستم رود با همراهی نیروی محترم انتظامی و شهرداری ایزدشهر با حضور در اراضی ساحلی نسبت تخریب و جمع آوری سازه‌های بتونی غیر مجاز اقدام و اعاده به وضع سابق نمودند.

مرحله دوم آزاد سازی و تخریب سازه‌های بتونی غیر مجاز از درب دوم پارک جنگلی تا ساحل امیر آباد بصورت کامل تخریب و به وضع سابق برگردانده شد و طی روز‌های آتی در مرحله سوم تا حوزه شهرستان محمودآباد بطور کامل طبق دستور دادستان محترم انجام بپذیرد.

هموطنان گرامی می توانند در صورت مشاهده وقوع هرگونه تخلف در حوزه منابع طبیعی از قبیل قطع و حمل چوب آلات جنگلی، برداشت و حمل گیاهان مرتعی، برداشت و حمل محمولات فرعی جنگلی (چلم، خزه، سرخس و...) تصرف و تخریب اراضی ملی و حریق در عرصه‌های جنگلی و مرتعی را با شماره‌های ۲۴ ساعته امداد جنگل و مرتع ۱۵۰۴ و ۱۳۹ در میان بگذارند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • رفع تصرف اراضی ملی ۱۳۰ میلیارد ریالی در تالش
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است
  • تخریب سازه‌های بتونی غیر مجاز و آزاد سازی سواحل شهرستان نور